HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
» Lin & Cole kalandjai a szárnyas vadkanban
Pént. Jún. 13, 2014 10:28 pm by Belinda Wictikers

» Kiruccanás az erdőbe - Cole & Lin
Hétf. Május 19, 2014 7:08 am by Belinda Wictikers

» Huuu, ugye megijedtél? ~Leah&Mason~
Szomb. Május 17, 2014 8:51 am by Leah Winter

» Hayley & Seth - Folyosók
Pént. Ápr. 25, 2014 12:58 am by Vendég

» Találj rám
Csüt. Ápr. 24, 2014 1:11 am by Hayley-Rose Mallory

» Nickole & Eric - Tiltott Rengeteg
Szer. Ápr. 23, 2014 9:15 am by Nickole Smith

» Audrey & Hestia - Három Seprű
Kedd Ápr. 22, 2014 5:20 am by Vendég

» Mason & Amy - Szellemszállás
Hétf. Ápr. 21, 2014 8:48 am by Vendég

» Cole & Hestia - Hálókörlet
Pént. Ápr. 04, 2014 9:48 am by Vendég

» Csillagvizsgáló
Csüt. Márc. 27, 2014 5:59 am by Vendég


Share |  

 Könyvtár - Luna & Fleur

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
TémanyitásTárgy: Könyvtár - Luna & Fleur   Szer. Szept. 04, 2013 1:12 am
to;; Luna
nice to see you again

Tűnődve lapozom fel az első kezem ügyébe akadó könyvet. Fejembe vettem, hogy rendszerezem őket egy kicsit a saját elméletem szerint, csak hogy könnyebben boldoguljak itt, de ez a kis feladat egyelőre végtelennek tűnik, ráadásul ma állandóan elkalandoznak a gondolataim. Az elmúlt nyár olyan hosszú volt, annyi munka, annyi változás, de jó volt összedolgozni a rend tagjaival, és jó volt látni, hogy jó irányba haladunk, hogy végre elkezdtük kikövezni a békét, amit kiharcoltunk. És most visszatekintve mégis olyan gyorsan elmúlt, vagy csupán az tűnik nehéznek, ami ezután rám vár. Többször is elkísértem Williamet a Roxfortba is az elmúlt hónapok alatt, amíg a rend többi tagjával az iskola helyreállításán dolgoztak. Nem volt könnyű elszabadulnom mindig a Gringotsból, de tudtam, hogy minden önkéntes szorgos pálca jól jön. Aztán valahogy felkeveredtem a negyedik emeletre, pontosabban a könyvtárba, és így lett lehetőségem megismerni közelebbről is Madam Cvikkert, a könyvtárost. Azonos nemzetiségünknek köszönhetően hamar megtaláltuk a közös hangot. Érdekes, hogy a négy évvel ezelőtti, Roxforti tartózkodásom alatt szinte két szót sem váltottam vele. Akkor nyilván egyéb dolgokkal voltam elfoglalva. Most viszont készséggel siettem a segítségére a könyvtár helyrepofozásában, a könyvek restaurálásában és rendszerezésében. Madam Cvikker könyvek iránti lelkesedése gyorsan átragadt rám is, így ez az önkéntes munka, hogy nap mint nap feljártam hozzá segíteni, egy idő után szórakozássá, sőt, kalanddá vált. Őszinte csalódottsággal vettem tudomásul a nyár végén, hogy szeretné itt hagyni a Roxfortot, hisz nekem mostanra úgy tűnt, maga is része, fontos alkotóeleme ennek a könyvtárnak. Mégis azt mondta, a fél életét itt töltötte, és az elmúlt évek alatt nagyon messze sodródott a családjától, szeretne több időt tölteni velük.
Nem sokkal később McGalagony professzor - aki immár betöltötte az igazgatói posztot is az iskolában, sokak nagy megelégedésére - felajánlotta, hogy töltsem be én a megüresedett helyet. Olyannyira meglepődtem ezen az ajánlaton, hogy percekig meg sem tudtam szólalni. Korábban egyáltalán nem voltak efféle ambícióim, de hamar rá kellett ébrednem, hogy ennél nagyobb öröm és megtiszteltetés aligha érhetett volna. Persze ahhoz, hogy elfogadjam az állást, át kellett szerveznem pár dolgot a Williammel közös életünkben. És egy kicsit sajnáltam is ott hagyni a banki munkát. De megérte, hisz a Roxfort világa annyival izgalmasabb, varázslatosabb, és bár csak egy évet töltöttem a falai között diákként, de így is sok emlék fűz ehhez a kastélyhoz. Nem tudtam neki ellenállni. Ennek tetejébe még kiderült az is, hogy régen látott, kedves kuzinom is idejön, az iskola egyik új tanáraként.
Egy kisebb, elkalandozó mosollyal teszem le vissza a kezemben tartott könyvet az asztalomra. Úgy döntök, a rendszerezést most kicsit elhalasztom. Inkább teszek egy sétát a folyosón. Már órák óta gubbasztok itt egyedül, a diákok még nem nagyon szállingóznak be a könyvtárba, nemigazán vetették magukat bele a tanulásba, nekem viszont hiányzik a társaság. Azonban mielőtt egyáltalán elérhetném a nagy, faragott ajtót, egy ismerős arc lép be a helyiségbe.
- Lüna! - üdvözlöm mosolyogva, és elésietek. - De örülök, 'ogy látlak. Rég találkoztunk. Mit 'sinálsz itt? Máris tanulásra adtad a fejed vagy 'sak olvasnál valamit? - terelem beljebb faggatózva. - Még nem vagyok teljesen otthon a könyvek között, de 'sak szólj, 'a segít'etek bármiben. - Valószínűleg nekem egyelőre tovább fog tartani megkeresni egy-egy könyvet, mint ahogy azt Madam Cvikkertől megszokták, de megteszem, ami tőlem telik.

• • •

•• words: 531 •• music: - •• note: love you ♥ •• vampsite © ••Vissza az elejére Go down
avatar Hollóhát
...tudj meg többet...
ϟ Hozzászólások : 12
ϟ Reagok : 8
ϟ Felvétel időpontja : 2013. Aug. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Szer. Szept. 04, 2013 9:02 am


Fleur & LunaBájitaltan. Utálom. Mindig is utáltam, függetlenül attól, hogy ki a tanár. Na persze az tény, hogy Piton professzornár rosszabb nem lehet, de mást sem szeretek. Az egész óra egy óriási hülyeség. Főleg, hogy soha nem sikerül semmilyen bájitalt hibátlanul megcsinálnom. Általában mindig fordítva sül el az eredmény. Bevallom egyszer egy griffendéles srácnak kevertem az italába saját készítésű "szerelmi" bájitalt, de két hónapon keresztül, teljes szívéből gyűlölt engem és egész végig csak azt lehetett hallani tőle, hogy milyen állatokhoz hasonlítok. Szóval ez az incidens óta nem igazán volt kedvem ilyen kis akciókba kezdeni.
Hosszas gondolatmenetemből a diákok beszélgetése, és rohangálása rángat ki, majd csillogó szemekkel veszem tudomásul, hogy az órának vége. Nem is húzom az időt, felpattanok majd a könyvtár felé indulok. Reggel óta terveztem, hogy benézek, ugyanis muszáj keresnem valamit. Már napok óta úgy érzem, mintha láthatatlan bogarak lakták volna be az ágyamat és környékét. Éjszaka még direkt érzem is, ahogy a kis undorító lábacskáikkal rajtam szaladgálnak. Pfujj... találnom kell valamit amivel elüldözhetem a mocskokat. Remélem az új könyvtárosunk tud majd segíteni. Bár még azt sem tudom ki vette át, Madam Cvikker helyét... remélem valami igazán fiatal és igazán aranyos varázslófiúka. Na de persze ekkora szerencséje Lunának... khm Lükének nem lehet. Majd biztos valami idős hölgyike lesz, aki még a könyvek címét sem tudja elolvasni. Viszont, mint kiderült, ekkora pechem se lehet, ugyanis mikor belépek a hatalmas könyvtárba kellemes meglepetés ér, Fleur Weasley láttán. A francia lány, mint mindig, most is nagy örömmel üdvözöl engem és máris a segítségemre siet.
- Fleur! Nem is tudtam, hogy te kaptad meg a munkát. Gratulálok, és örülök neked. - Nem tudom megállni, hogy ne öleljem át. Hiszen a kedves mosolyától nem lehet ellentmondani. Tényleg örülök, hogy itt van... Már nagyon régen láttam.
- Neeem! Tanulni? Ugyan! Még nem. Én csak keresek valamit. Valamit ami segíthet eltüntetni, pár láthatatlan bogarat. Megtámadták az ágyamat és igencsak rosszul alszom emiatt. - Magyarázom lelkesen mikor beinvitál a helységbe. Remélem tud nekem segíteni, bár kétlem. Elvégre még új itt, így nem is várhatom el, hogy mindent tudjon. Rengeteg könyv van itt.
- Ebben tudsz nekem segíteni? - Teszem fel végül a nagy kérdést.


Words: 356 ♣ Music: öhöh...film ♣ Note: nyáháá <3 ♣ ©


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Pént. Szept. 13, 2013 9:09 am
to;; Luna
i think i have an idea

Ragyogó mosoly tűnik fel az arcomon őszinte örömét látva. Ez az egyik oka annak, hogy elvállaltam ezt a munkát, hogy régi, kedves, ismerős barátokat, sorstársakat köszönthetek itt újra. Tagadhatatlanul szimpatikusabb környezet, mint a Gringotts négy fala, bár igazából ott sem volt rossz.
- Köszönöm, nhagyon kedves vhagy. – Az íróasztalomnak támaszkodom, amíg arra várok, hogy elárulja, mi hozta be őt a könyvtárba már az első héten. Persze meglehet, hogy a válasz egész egyszerűen az, hogy máris kapott egy kis kutatómunkával járó házi feladatot. Aztán a mondandója végére ér, és attól tartok, nem sikerül tökéletesen lepleznem a csodálkozásom Luna szavait hallva. Láthatatlan bogarak? A gondolat egyszerre elborzasztó és különös. Szinte észre sem veszem, ahogy elfintorodom, csak lassan, finoman felhúzom az orrom. Létezhet egyáltalán ilyen? Rovarok, melyek láthatatlanná tudnak válni…?
- Nem vagyok benne biztos, ’ogy tudom, mit kellene keresnünk – nézek zavartan a könyvsorok felé. Aztán támad egy ötletem, és belekarolok a lányba. – Szerinthem ezen a szinten nem thalálnánk semmit. Főleg thankönyvek és kötelező olvasmányok. A zárolt részben azonban szétnéz’etünk, ’a szeretnéd – közben már terelem is a megfelelő irányba a polcok között.
- Úgyis épp oda készültem, 'ogy ki’sit rendet tegyek – mosolygok Lunára, aztán elő is vadászom a zsebeim mélyéről a kulcscsomót. Ezek közül egyik nyitja majd az utunkba álló ajtót, csak meg kell találnom melyik az.
- Igazából én még sosem ’állottam ilyen bhogárakról, de megnézzük a mágikus rhovarok részt. És áz jutott még eszembe, ’ogy talán… - tűnődve és kicsit habozva figyelem a lány arcát pár röpke pillanatig. Harryéktől hallottam még tavaly, hogy Lunát szívesen szekálják az évfolyamtársai, hogy különféle diákcsínyekkel törnek borsot az orra alá, csak mert ő kicsit furcsább az átlagnál. Nem teljesen értem, hogy ez miért jó nekik, hisz a furcsaságaival együtt is Luna Lovegood nagyon kedves lány, és szerintem okos is.
- Szóval… mi van, ’a valójában nincsenek is az ágyadban bhogárak, ’sak valaki rontást tett rád – vonok vállat bocsánatkérőn mosolyogva, mintha nekem kellene elnézést kérnem a dologért. Persze lehet, hogy tévedek, de szerintem a hasonló rontások között is szétnézhetünk, és ha igazam lesz, talán találunk valami ellenvarázslatot is rá.


• • •

•• words: 343 •• music: Stromae - Papaoutai •• note: ♥ •• vampsite © ••Vissza az elejére Go down
avatar Hollóhát
...tudj meg többet...
ϟ Hozzászólások : 12
ϟ Reagok : 8
ϟ Felvétel időpontja : 2013. Aug. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Szer. Okt. 09, 2013 10:41 am


Fleur & LunaMindig képes vagyok megmosolyogni akcentusát. Persze nem azért mert vicces és kiröhögöm, hanem mert tetszik. Szinte sugárzik szavaiból a szeretet. Bár lehet ez megint egy olyan dolog amit senki más nem vesz észre rajtam kívül. De mindenesetre az látszik rajta, hogy örül nekem. Én pedig annak örülök, hogy van ebben az iskolában olyan személy aki szeret. Mármint tudom hogy a barátaim is szeretnek, de Fleur-ből szinte árad. Ő egy nagyon jó ember. Soha nem volt vele bajom. Bill nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hogy egy ilyen fantasztikus lányt kapott a sorstól. Remélem egyszer én is egy normális, kevésbé bunkó férjet találok majd magamnak. Jó... Tudom, hogy most mindenki azt hinné, Neville-re gondolok, és talán nem is tévedne senki. Bár ezt nem híresztelem és még magamnak is igen nehéz bevallan. Na meg egyenlőre abban sem vagyok biztos, hogy tényleg, khm... Tetszik-e. De azt hiszem igen. Már egy ideje úgy érzem megváltozott közöttünk valami. És ez szerintem jó, remélem nem tévedek.
- Jaj semmiség, ez így van. De mesélj, hogy tetszik a munka? - Kérdezem egy óriási, fülig érő mosollyal arcomon, de nem csak udvariasságból, hanem mert tényleg érdekel, hogy milyen lehet a munka ebben az iskolában. Elvégre eddig még nem sok betekintést kaphattunk a "nagyok" oldalára. Az elmúlt öt évben csak a diákok oldalát láthattuk. Viszont kíváncsi vagyok, hogy mit csinálhatnak a tanárok szabadidejükben.
- A zárolt részleg? De nem kerülök én bajba ha valaki megtudja? - Nézek rá hatalmasra nyílt szemekkel, de belülről mégis egyfajta izgatottság fogott el. Még soha nem jártam a könyvtár azon részében. Volt, hogy a többiek megbeszéltek valamit, hogy éjszaka beszöknek és keresnek izgalmas könyveket, ám én egyszer sem mertem velük menni. Nekem egy nagyon rossz tulajdonságom a félelem. Nem merek  sose semmilyen szabályt megszegni, pedig pontosan tudom, hogy arra vannak.
- Rontás? Hát... Igazából kinézném a szobatásaimból. Tudod, egyfolytában piszkálnak, kiszúrnak velem, elveszik a cuccaimat, háziaimat. Nem szeretek a klubbhelységben lenni.   - Mondom kicsit szomorúan, majd megrántom vállamat. Örülnék neki ha tudna nekem valami kedveset vagy megnyugtatót mondani. Tényleg mostanában kezdenek mind az agyamra menni. Néha nagyon tud fájni az amit velem művelnek. Miért nem keresnek mást maguknak?


Words: 352 ♣ Music: CupsNote: nyáháá <3 ♣ ©


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Szer. Okt. 16, 2013 6:13 am
to;; Luna
we have to catch them

Végignézek a hosszú könyvsorokon. Ezer meg ezer kötet, melyeket még leltárba akarok venni, hogy tudjam mivel is lesz dolgom ezután. Egy részét már sikerült akkor felmérnem, amikor Madam Cvikker segítségére voltam a nyáron, de ahhoz két hónap kevés, hogy az ember teljesen kiismerje magát itt. Szóval végül lassan megvonom a vállam, és visszafordulok Lunához, hogy válaszoljak a kérdésére.

- Nos… ’át tudod… Nagyon ’amar megszerettem itt, már évekkel ezelőtt belopta magát a Roxfort a szívembe. Ez a könyvthár pedig nagyon érdekes ’ely, de még lesz vele egy kis munkám, mire biztosan feltalálom magam itt – tárom szét a karomat azt sugallva, hogy nézzen csak szét, mennyi roskadásig megrakott polc vár még arra, hogy felfedezzem magamnak.
Úton a zárolt szektor felé még mindig a kulcscsomóval bajlódom, túl sok a választék, nem is tudom, a többség mihez fog passzolni. Bejárati ajtó, asztalfiúk, szekrények? De végül, mire megérkezünk, csak sikerül kiszúrnom a megfelelőt. Ez ezüstös, kisebb darab, cifra mintájú… Ez lesz az!
- Mhár miért kherülnél bajba emiatt? A zárolt rész ’sak az alsóbb éveseknek tiltott, bár ők is beme’etnek oda tanári engedéllyel. Te pedig már ’atodéves vagy, nem igaz? – világítok rá a lényegre. Amennyire én tudom, ötödév felett bármelyik diák kedve szerint bejöhet ebbe a szektorba is, az más kérdés, hogy innen kölcsönözni nem tudnak ők sem. Az itt sorakozó könyveket senki nem viheti ki a könyvtárból, de itt fellapozhatják, akár ki is olvashatják őket.

- Ne aggódj! Akár rontásról van szó, akár valódi bhogarakról, meg fogjuk találni a megoldást, ’ogy eltűntessük őket – ígérem a lánynak, és én sem lehetek benne biztos, hogy ez azonnal sikerülni fog, de megteszem, ami tőlem telik. Luna kedves lány, és ha jól tudom, a kis sógornőmnek és Harrynek is jó barátja, így én is annak tartom.
- Te’át akkor… ezek itt a varázslényekről szóló könyvek… nyugodtan nézz szét közöttük. Én megnézem a rontásokat, ’sak szólj, ’a találtál valamit – mosolygok bátorítóan a lányra, majd odalépek a megfelelő polcokhoz, és sorra emelem le róla a könyveket. Az első sorban nem sok hasznosat találok, ezért úgy döntök, hogy kinyitom az egyik nagy szekrényt is. Meglepetésem egy tucatnyi pixi, más néven tündérmanó röppen ki belőle, ijedtemben fel is sikítok. Azok persze azonnal munkához is látnak, és dobálni kezdik az értékes könyveket fentről a padlóra.
- Ezek meg ’ogy kerültek ide? Szentséges Merlin! Felfordítják az egész könyvtárat, ’a nem kapjuk el őket – meredek a kis szörnyekre elborzadva.


• • •

•• words: 395 •• music: Stromae - Papaoutai •• note: ♥ •• vampsite © ••Vissza az elejére Go down
avatar Hollóhát
...tudj meg többet...
ϟ Hozzászólások : 12
ϟ Reagok : 8
ϟ Felvétel időpontja : 2013. Aug. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Szomb. Okt. 26, 2013 10:42 am


Fleur & LunaFleur, rettentően ügyes és egyben okos is. Én személy szerint nem is tudom mit kezdenék ennyi könyvel. Az rendben van, hogy szeretek olvasni, szeretek kutakodni valami érdekes történet után. De Fleurnak most az egész könyvtárat át kell böngésznie lépésről lépésre. Én mondjuk semmi pénzért nem tenném meg. Talán kicsit lusta vagyok rá. Túl sok időt vesz el. És ráadásul, nem tudok sokáig egy helyben maradni. Valamit mindig kell csinálnom... Egyszerűen örökmozgó vagyok. Ez az egyik rosszabb tulajdonságom. Még álmomban is képes vagyok mocorogni.
- Ha kell segítség valamiben, csak szólj. Szívesen segítek. - Mosolyodok el kedvesen, csak hogy nagyobb nyomatékot adjak szavaimnak. Mivel sajnos belegondoltam mennyi munka is ezt a rengeteg polcot végigjárni, úgy döntöttem abba nem halok bele ha felajánlom a segítségemet. Szerintem ő is örülne neki ha nem kellene mindent egyedül csinálnia. Sőt! Ha még segíteni nem is tudok, az is elég lehet neki, hogy nem kell végi egyedül lennie. Én bizony nagyon jó vagyok a szórakoztatásban.
Kicsit megnyugszom mikor rájövök, hogy igaza van. Valóban hatodéves vagyok... Így nekem már nem tiltott ez a részleg. Talán csak még bennem van az a régi félelem mikor még nem jöhettem be ide. Bár mégis mindig belógtunk, ha valami olyasmire volt szükségünk amit nem kellett, hogy más lásson.
- Igazad van, Fleur. Jobban ismered már a szabályokat mint én, pedig nekem ez már a hatodik évem itt. - Sőt! Már a hetedik. Bár a tavalyi év nem is tekinthető semminek. Valószínűleg ezért vagyunk mindannyian újra itt. Mindenki visszacsúszott egy évet. Mert hát ha az év háromnegyedét ellógja az ember, akkor valószínűleg a vizsgák sem sikerülhetnek.
Nagyon jól esik, hogy ő ennyire segítőkész. Nem mindenki ilyen ám! Főleg velem. Engem szinte az összes diák ebben az iskolában, teljesen hülyének néz. Bolondnak hisznek. És végre ő nem ezt gondolja rólam, hanem kétségek nélkül áll neki keresgélni valami olyasmit, ami nem is biztos, hogy létezik. Mikor kiadja nekem az utasításokat, hogy melyik könyveket nézzek át, egyből neki is esek annak a részlegnek. Épphogy az első könyvel végzek, mikor meghallom Fleur sikítását. Rögtön felé fordulok és szóra is nyitom a számat,hogy megkérdezzem mi a baj. Ám de a szó elakad a torkomon, amikor meglátom a tündérmanókat. Tátott szájjal meredek pár másodpercig még a kis rosszcsontokra, majd ahogy felocsudok, odarohanok én is hozzájuk.
- Te jó ég! Ezekkel mit kezdünk? Tönkretesznek mindent! - Előkapom a pálcámat, bár nem igazán tudom mit is tegyek. Testemet átjárja a hideg amikor a pixik gonosz nevetését hallom. Olyan nagy élvezettel teszik tönkre ezt a rengeteg könyvet, hogy ezt már rossz látni.

Words: 421 ♣ Music: öhöh...film ♣ Note: nyáháá <3 ♣ ©


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár - Luna & Fleur   Vissza az elejére Go down
 

Könyvtár - Luna & Fleur

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
FEEL THE DIFFERENCE :: Befejezett, lezárt játékok-